От къде да взема породисто кученце на минимална цена?

1 December 2021
От къде да взема породисто кученце на минимална цена?
Къде да вземем  чистокръвно кученце за малко пари?!
Нека посмятаме заедно...:
1.Купете кученце от любимата си порода. Момиче с добър произход от титулувани развъдник, от опитен селекционер (а не от ферма за кучета или от животновъди, имитиращи добро отглеждане и развъждащи и болни животни) - 1800–4 000 лева.
2. Отглеждате го за 1,5 години на храна супер премиум клас или добро естествено хранене - 1600 лева /годишно. (това е най-малко 1,5 години) + витамини - 350 лв./година.
3. Купете й необходимите аксесоари (каишка, яка, играчки, спално бельо, гребени и др.) - средно 600 лв. на година.
4. Повторно ваксиниране (средно около 30 лв.), съставяне на нейното родословие и  присъединете към киноложката организация - 80 лв.
5. Ветеринарните услуги обикновено са средно 150 лв. на година, ако кучето не се разболява особено от нищо. Но ако се разболеете, можете спокойно да предвидите до 2600 лв.
6. Поглезете я с деликатеси и закуски - 150 - 400 лв.
7. Заведете я на изложбата (за да получите допускане до развъждане, имате нужда от поне 1 оценка), като сте платили изложбена такса от 50 лв- 80 евро. за една оценка. Ако искате да вземете титла, ще трябва да отидете на поне 5-6 изложби, и то ако имате прилично куче и ще  спечелите в региона мин. 250 лв, при добра конкуренция ще трябва да отидете  поне 10 пъти. И не забравяйте, че изложба във вашия град не се провежда всяка седмица, за да затворите поне едно титла, ще трябва да пътувате до изложби в други градове, следователно към цената на изложбената такса добавете всички разходи за пътуване до друг град/ държава.
8. Издаване на сертификат и шампионат средно 60 лв.
9. Намерете на вашето момиче младоженец с титла не по-ниска от шампионска и екстериор, по-близък до идеалното и добро здраве, и ще имате изключителен късмет, ако подходящ младоженец е във вашия град, което е почти нереалистично. Ако това куче ще живее с вас в една и съща страна, вие сте късметлия, ако не, тогава ще трябва да платите още 2600 лв. за пътуване и документи за заминаване в чужбина, за да се чифтоса момичето си.
10. Платете за чифтосване - 380 - 2600 лв/без транспортни, хотели, храна/.
11. Чакаш, притесняваш се, научаваш за раждането. Купувате необходимите лекарства, материали за акушерство. Търсите ветеринарен лекар, който срещу заплащане ще бъде готов да дойде в дома ви за раждане - 320 лв.
12. Нахранете бъдещата майка най-вкусно и здравословно през 2 месеца от бременността - 260 лв.
13. Подредете място за раждане (кошарка, грейка, облъчвател за дезинфекция на въздуха, както и тава, купи, играчки, лежанки и всичко необходимо за кученца, които ще живеят при вас  минимум до 2 месеца - 350лв (в най-добрия случай).
14. Раждането! Добре е, ако мине добре и кучката ще направи всичко сама (което е изключително рядко при първото раждане). Ако имате късмет, кучката ще роди поне няколко кученца.
15. Хранете майката възможно най-добре, така че кученцата да имат достатъчно мляко средно 350 лв. Заведете кучката за ултразвуково сканиране, за да сте сигурни, че раждането е минало добре -  средно 60 лв.
16. Купувайте допълнителни храни за кученца за 40-60 лв. / седмица, в случай,че кучката все още няма достатъчно мляко или тя отказва да се храни. След това взимаш отпуск за своя сметка за един месец, защото ще храниш кученцата на всеки 2 часа, което не е реално да се комбинира с работа - това е минус месечната ти заплата.
17. Стойте будни през нощта, защото кученцата искат да играят и да общуват през нощта.
18. През целия ден почиствате изпражненията и мръсните пелени след тях.
19. Храните малките до 1,5 - 2 месеца, първо - бебешко мляко и храна, след това месо, суха храна -  640 лв.
20. Активирайте кученца в клуба, ваксинирайте - около 350 лв. (това е за кучило от 3 кученца).
21. И се молете, молете се, молете се, за здравето на всички, така че през цялото това време да не се налага да ходите във ветеринарната клиника.
 
И сега, ура! след 2 - 3 месеца  вие си взимате абсолютно БЕЗПЛАТНО от кученцето на вашите мечти, а останалите ще подарите на тези, които пишат в раздел "Контакти" съобщения от рода на: "Търся чистокръвно кученце безплатно."
Точно така - когато инвестирате  в най-добрия случай сума от 6400 - 12700 лв. можете да подарите кученцето безплатно, дори да ощастливите още няколко молещи за безплатно кученце.
 
НАУЧЕТЕ СЕ ДА УВАЖАВАТЕ ТРУДА НА ДРУГИТЕ ХОРА!
 
Взаимствано с развъдник GALAXY CRYSTAL Yorkshire terrier
http://www.galaxy-crystal.com.ua/

Всички притежатели на PET LOVERS CARD ползват 10% намаление на всички предлагани продукти, които не участват в промоция към момента.

read more
ДОГОВОР
1 August 2021

Запознайте се предварително с договора за покупко- продажба на кученца от развъдник "AYATEYA"

read more
SOFIA ZOO EXPO
9 November 2023

Малко кадри от представянето ни на изложението Sofia Zoo Expo, където за първи път представихме новата серия био-козметика на Bio-Groom ©. Очаквайте я скоро и в онлайн магазина ни.

read more

Притежаването на куче не е просто привилегия; това е отговорност! Те зависят от нас поне за храна, хигиена и подслон, а заслужават и много повече. Когато вземете куче в живота си, трябва да разберете

read more

Кученцето и цената му.  Като начало: някой...

read more

И така, ако сте стигнали до решението да закупите йоркширски териер- със стандартна окраска или цветно, тогава трябва да решите за каква цел искате кученцето, тъй като кученцата са от различни класове и  цената на кученцето  зависи и от това:

read more

Отдавна е известно, че общуването с животните има благоприятен ефект върху хората. Общувайки с кучета, човек получава положителни емоции, което има благоприятен ефект върху неговото психологическо и емоционално здраве. В същото време човек не се чувства самотен, а децата развиват способността за съпричастност и разбиране. Едно дете може да сподели тъгата и радостта си с малък приятел, без да се страхува, че ще бъде неразбрано. Родителите, решили да си купят кученце, дават възможност на детето си да почувства важността им и да стане по-уверено в себе си. Кучето в къщата е страхотен антистрес фактор. Благодарение на кучето в къщата се създава психологически комфорт, а членовете на семейството изпитват само положителни емоции.

read more