За кученца от нашия развъдник

1 August 2021
За кученца от нашия развъдник
И така, ако сте стигнали до решението да закупите йоркширски териер- със стандартна окраска или цветно, тогава трябва да решите за каква цел искате кученцето, тъй като кученцата са от различни класове и  цената на кученцето  зависи и от това:
 
1) Шоу-клас /Show/
По правило това е най-близкото куче до стандарта. Има висок изложбен потенциал.
Обикновено тези кучета имат:
Стандартна захапка и всички резци
Правилни структура на косъма без подкосъм (за йоркитата)
Прав гръб
Балансирано движение
Добър темперамент
Ако все още не са изправени, тогава ушите им определено ще се вдигнат
При мъжките - тестисите са увиснали, еднакви по размер
 
 
Всички обещаващи кученца от нашия развъдник се предлагат само като "шоу-перспектива", което означава, че ние гарантираме, че кученцето отговаря на определени качества само при продажба, но не даваме никакви гаранции за бъдещата му изложбена кариера и репродуктивни качества.
 
2) Бриид клас/ Breed/
Кучетата от този клас, също много близки до стандарта на породата, получават отлични оценки на изложби, но не участват редовно в шоуто по някаква причина, такива причини може да са незначителни отклонения от стандарта (придирчивост на кучето, страх като реакция към публиката шум или недостатъчно дълга коса поради неправилна грижа на нейния собственик). Това куче е за разплод и в повечето случаи е женски екземпляр.
 
3) Клас за домашни любимци /Pet/*
Във всички случаи това е едно и също висококачествено, здраво, красиво и правилно кученце на външен вид, в никакъв случай няма видими дефекти или аномалии. Куче от този клас има малки недостатъци, т.е. отклонения (тези отклонения не застрашават здравето и качеството на живот на кученцето) от стандарта на породата (най-често това е банална грешна захапка или неправилен брой резци).
*Куче от този клас няма право да участва в изложби и родословно развъждане, но има абсолютното право да стане ваш верен приятел и прекрасен домашен любимец. 
*В тази категория попадат и кученцата взети преди смяна на млечните зъби. 
 
И също така задължително независимо от класа на кучето, Кученцето е ваксинирано, здраво и отговаря на породата си като цяло.
Никога не отказваме  консултации на стопаните на нашите кученца и винаги се радваме да помогнем със съвети и насоки при отглеждането на кучето.
 
*** Всичко по-горе се отнася за всички кучета с приставката на нашия развъдник.
 
                                                         Желаем ви приятно разглеждане  и успешен избор!
 
 
 
 
 
 
  •  

Всички притежатели на PET LOVERS CARD ползват 10% намаление на всички предлагани продукти, които не участват в промоция към момента.

read more
ДОГОВОР
1 August 2021

Запознайте се предварително с договора за покупко- продажба на кученца от развъдник "AYATEYA"

read more
SOFIA ZOO EXPO
9 November 2023

Малко кадри от представянето ни на изложението Sofia Zoo Expo, където за първи път представихме новата серия био-козметика на Bio-Groom ©. Очаквайте я скоро и в онлайн магазина ни.

read more

Притежаването на куче не е просто привилегия; това е отговорност! Те зависят от нас поне за храна, хигиена и подслон, а заслужават и много повече. Когато вземете куче в живота си, трябва да разберете

read more

Къде да вземем  чистокръвно кученце за малко пари?! Нека посмятаме заедно...: 1.Купете кученце от любимата си порода. Момиче с добър произход от титулувани развъдник, от опитен селекционер (а не от ферма за кучета или от животновъди, имитиращи добро отглеждане и развъждащи и болни животни) - 1800–4 000 лева. 2. Отглеждате го за 1,5 години на храна супер премиум клас или добро естествено хранене - около 1600 лева /годишно. (това е най-малко 1,5 години) + витамини - 350 лв./година. 3. Купете й необходимите аксесоари (каишка, яка, играчки, спално бельо, гребени и др.) - средно 600 лв. на година. 4. Повторно ваксиниране (средно около 30 лв.), съставяне на нейното родословие и  присъединете към киноложката организация - 80 лв.

read more

Кученцето и цената му.  Като начало: някой...

read more

Отдавна е известно, че общуването с животните има благоприятен ефект върху хората. Общувайки с кучета, човек получава положителни емоции, което има благоприятен ефект върху неговото психологическо и емоционално здраве. В същото време човек не се чувства самотен, а децата развиват способността за съпричастност и разбиране. Едно дете може да сподели тъгата и радостта си с малък приятел, без да се страхува, че ще бъде неразбрано. Родителите, решили да си купят кученце, дават възможност на детето си да почувства важността им и да стане по-уверено в себе си. Кучето в къщата е страхотен антистрес фактор. Благодарение на кучето в къщата се създава психологически комфорт, а членовете на семейството изпитват само положителни емоции.

read more